top of page

24 Saatlik Sayaç

Bir çalışan adayı bir şirketin ilanına başvurduğu zaman şirketin o başvuruyu değerlendirmek için 24 saati var!





Çalışan adayı olarak bir ilana başvurduğunuzda şirket sizi beğeniyorsa sizi kısa listeye ekliyor. Kısa Listeye eklemediği durumda benim başvurum 24 saat içinde şirketin ekranında siliniyor.

Bu neden önemli? 24 saatlik sayaç dolmadan önce şirket benim başvurumu kısa listeye eklerse çalışan adayına otamatik bir bildirim geliyor. Tebrikler, XXX tarafından kısa listeye eklendin şeklinde. Ters senaryoda da şöyle oluyor. şirket adayın başvurusuna bakıp, beğenmediği için kısa listeye almazsa 24 saat dolduğunda şirketin ekranında benim başvurum siliniyor ve aday başvurularım kısmından başvurduğum ilana baktığım zaman “olumsuz değerlendirilmiştir” şeklinde bir geri dönüşü oluyor. Aslında 24 Saat içinde olumlu ya da olumsuz bir geri dönüşü olmuş oluyor adaya.


24 Saatlik Sayaç ile alakalı önemli bir nokta var!


Hafta sonları ve tatil günlerinde 24 Saatlik sayaç donuyor.

Örneğin, çalışan adayı Cuma günü bir ilana başvuruyor. Normalde ertesi güne kadar başvurumun ömrü var ama Cumartesi günü olduğu için sayaç donuyor ve o yüzden şirket cumartesi ya da pazar gecesine kadar adayın başvurusunu görüyor.

Bu sebeple hafta sonuna ya da tatil gününe denk geliyorsa, şirket bana geri dönüş yapmadı diye endişelenmeyin! Hafta başında size bir geri dönüşü olacaktır!

84 views0 comments
bottom of page