top of page

24 Saatte İş ekibinden, Ege



Ben Can Taşlıçukur, 24 Saatte İş ekibinde veri bilimciyim. Veri, 24 Saatte İş’in merkezinde yer alıyor. Yani, alınan kararlar veya uygulamadaki çoğu özellik kullanıcıların davranışları analiz edilerek hayata geçiriliyor. Benim görevim de verilerden doğru sonuçlar çıkararak veya isabetli modeller yaratarak, kullanıcıların iş/çalışan bulma süreçlerini en verimli hale getirmek.

24 Saatte İş ile ben Ekonomi bölümü son sınıf öğrencisiyken tanıştık. Üniversite yıllarımda istatistik ve ekonometri derslerinde ekonomi derslerinden daha iyi olduğum için veri bilimci olmak çok ilgimi çekiyordu. Bu sebeple 24 Saatte İş’in veri bilimi stajyeri aradığını görünce hemen başvurdum. Kabul sürecinde oldukça kirli bir veriden 1 hafta içinde analiz yapıp sunmam istendi ve bu süreci de başarıyla tamamladıktan sonra 24 Saatte İş ekibine üniversite öğrencisiyken stajyer olarak dahil oldum. Staj sürecinde ilk yer aldığım proje şu an uygulamada bulunan ve günde binlerce kullanıcının iş/çalışan bulma sürecini kolaylaştıran “eşleşme skoru” oldu. Daha stajın ilk gününden kullanıcıların hayatına etki eden bir projede yer almak ve okulda öğrenemeyeceğim eşsiz deneyimler edinmek, 24 Saatte İş’in stajın da ötesinde kariyerime ne kadar çok katkısı olacağını bana göstermişti. Yaklaşık 1 yıl süren staj sürecinde aday puanı, randevu sistemi gibi projelerde yer alarak 24 Saatte İş kullanıcılarının deneyimlerini iyileştirilmesinde rol aldım.

Üniversiteden mezun olduktan sonra 24 Saatte İş ailesinde tam zamanlı veri bilimci olarak devam etmeye karar verdim ve muhteşem bir ekibin parçası oldum. Eğer siz de daha ilk günden insanların hayatını kolaylaştırmak ve çalıştığınız yerde bir etki bırakmak istiyorsanız 24 Saatte İş sizin için en doğru yer!

7 views0 comments
bottom of page