top of page

24 Saatte İş ekibinden, Gamze



Merhaba,


Ben Gamze 24 Saatte İş’te operasyon ekibinde yer alıyorum. Ekibe dahil olmadan önce yaşadığım deneyimleri kısaca sizlerle paylaşmak istedim.


Lise hayatımda sporla ilgili olmamdan dolayı üniversitede Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunu tercih etmiştim. Spor Yöneticiliği bölümünden mezun oldum. Öğrenciyken, yaz tatilinde yaz okullarında çocuklara eğitmenlik vermeye başladım. ilk iki senemde yazları bu işi yaparken öğretmenlik yapamayacağımı, çok önemli bir meslek olarak gördüğümden gönül verenlerin yapması gerektiğini düşündüm ve yavaş yavaş o fikirden uzaklaşıp yanlış tercih yaptığım kanaatine vardım. Sporcu olarakta devam etmek istemedim. Benim için önemli olan mutlu olabileceğim bir işi yapmaktı fakat insan kendini zaman içerisinde tanıyor ve keşfediyor. Üniversite hayatımda ben de cafe açmak gibi bir hayale düştüm. Capslere konu olan şu konu başıma geldi henüz 22 yaşındaydım ve o yaşın verdiği korkusuz bir cesaret ile cafe açtım talihsizlik oldu kısa süre içerisinde battım ve o hazin sonu yaşadım ama şu an için o yaşta iyi bir ders, tecrübe edindiğimi düşünüyorum.


Cafeden önce çok kısa çağrı merkezi deneyimim olmuştu. Cafeden sonra psikolojik olarak boşluğa düştüm ne istediğimi bilemiyordum. Amacımın para kazanmak ve farklı deneyimler elde etmek olduğunu düşünerek 4-5 farklı sektörde çalıştım ve aynı zamanda birçok iş mülakatına katılmaya çalışıyordum hatta bazen o işi tercih etmeyeceğimi bilsem bile yine de mülakata katıldığım oluyordu çünkü her mülakat sonrası bir şey öğrendiğimi özgüvenimin arttığını keşfetmiştim. 24 Saatte İş ekibine dahil olmadan önce maddi anlamda kendimce iyi bir gelir elde ettiğim fakat ortam anlamında tatmin olamadığımı bana gelecek anlamında katkısının olmayacağını düşündüğüm bir işim vardı en sonunda oradan da ayrıldım ve benim için yine yeniden bir iş arayışı başladı 24 Saatte iş uygulamamıza sosyal medya reklamlarından denk gelmiştim ve bir süredir telefonumda yüklüydü mobil kullanımı diğerlerine göre daha kolay olduğu için sık sık ilanlara bakıyordum. Bu arayışımın daha önceki arayışlarımdan farkı vardı, ne istediğimi daha iyi biliyordum. Deneme yanılma yöntemi ile belki zaman kaybetmiştim ama ne ile mutlu olacağımı öğrenmiştim. İyi bir ekip, sevip sayabileceğim ve çalışanına hümanist bir yaklaşım sunan yönetici ve tabii bunların yanında 25 yaşında olduğum için artık bana gerçek anlamda bir şeyler katabilecek ileriye dönük hedef belirlememe imkan sunan bir yer…

Bir sabah uygulamada, 24 Saatte İş’in ekip üyesi ilanını gördüm. İlana başvururken mülakata davet edileceğimi tahmin etmiştim açıkçası. Öyle oldu ve birkaç gün sonra mülakata gittim. İçeriye girer girmez gerçekten o enerjiyi aldım ve ilk mülakatımı kurucularımızdan Mert Yıldız ile gerçekleştirdim. Çıktıktan sonra arkadaşıma ne olursa olsun ben bu işi alacağım dedim. Sonrasında iki kez daha mülakata davet edildim, ekiple tanıştıktan sonra isteğim artmıştı. Sonuç olarak işe kabul edildim ve bir buçuk sene geçti üstünden nasıl geçtiğini inanın anlamadım. Eğer ne istediğinizi bilerek arayışınızı yapıyorsanız yol bir şekilde daha kolay akıyor. Ne kazandın derseniz benim için esas olan şeyleri… Çok sevdiğim, iş dışında da bir şeyler paylaşabildiğim canım ekip arkadaşlarımı, her kelimesinden bir şey öğrenmeye çalıştığım, bizlere değer veren harika yöneticilerimi ve geleceğini umutla hayal ettiğim kendi işim gibi sahiplendiğim bir aplikasyondan daha fazlasını 24 Saatte İş’i…


Umarım herkes bir gün hayal ettiği, severek çalışacağı bir işe kavuşabilir. O işe giden yolda da biz aracı olmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.


Sevgiler, Gamze

8 views0 comments
bottom of page