top of page

Mesajlaşmada dikkat etmeniz gereken kurallar

İş arayışın var, 24 Saatte İş uygulamasını telefonuna indirdin ve profilini eksiksiz doldurdun. Öncelikle tebrikler! Söylemeden geçmeyelim; profilin ne kadar dolu olursa o kadar fazla ilan görebilirsin 😉





Bu adımları geçtiğini, bir şirketin ilanına başvurduğunu varsayalım. Bundan sonra iki seçeneğin var;

  1. Şirket tarafından kısa listeye eklenebilirsin. Bu da demek oluyor ki şirket senin profilini inceledi ve aradığı pozisyon için uygun gördü.

  2. Şirket tarafından 24 saat içinde ‘kısa listeye eklendin’ bildirimi gelmedi. Bu durumda da başvurularım kısmından başvurunun olumsuz değerlendiğini görebilirsin.

Sırada şirket ile iletişime geçmek var. Eğer şirket sana beni arasın seçeneği sunmuşsa onu arayabilirsin. Eğer adayların kendisine mesajla ulaşmasını istemişse uygulamaya entegre olan mesajlaşma sisteminden mesaj atabilirsin.

Biz bu yazımızda ikinci senaryoya odaklanacağız. Diyelim ki ilk adımı sen atacaksın ve şirkete yazacaksın. Burada ilk izlenimin çok önemli, bu yüzden 24 Saatte İş kullanıcılarına birkaç tavsiyemiz olacak.

İş başvurusu yaptıktan sonra bir şirketin dikkatini çekmek ve o işe kabul edilme oranını arttırmak için şirket ile kurduğun ilk izlenim çok önemli!


  • Kelimelerini özenle seçmelisin

Yüz yüze olmadan yapılan yazılı görüşmelerde nasıl iletişim kurduğun çok önemli. Öncelikle mesajı yollamadan önce yazdığın her kelimenin doğru olduğundan emin ol! Tabi gözden kaçan küçük hatalar olabilir ama bir cümle içerisinde 2’den fazla kelimende hata varsa bu seni dikkatsiz gösterebilir. O yüzden şöyle bir göz gezdirmen senin için faydalı olacaktır.











  • Hitabet en önemli şeylerden biri

Karşındaki kişinin yaşı, cinsiyeti ne olursa olsun onunla iletişim kurarken saygı çerçevesi içinde kalmalısın. Direkt olarak ‘abi merhaba iş arıyorum’ tadında atılan mesajlardansa; ‘merhabalar, x pozisyonda bir arayışınız olduğunu gördüm, bu konuda 2 yıllık bir tecrübem var. Müsait olduğunuz bir zaman görüşmeye gelebilirim.’ Gibi mesajlar şirket tarafında karşısındaki kişiyi daha yükseklere koymasına sebep olabiliyor. Bu yüzden hitap ediş biçimin ve yazım tarzın bu tip mecralarda tahmininden daha önemli olabilir.


  • Sistemde kalmayı unutma

Başvurduktan sonra hemen telefonunu verip, Whatsapp’a geçip oradan iletişime geçmektense, uygulamaya entegre mesaj sistemimiz üzerinden ilk iletişimi kurmanı tavsiye ediyoruz. Online iş ararken dikkat edilmesi gerekenler hakkında yakında bir yazı yazacağız, bundan orada bahsedeceğiz. Ama sistem üzerinden ilk iletişimi kurmak iki taraf içinde daha verimli oluyor.


  • Yapamayacağın sözler verme

Mesajlaşmaların ardından sıra iş görüşme davetin geldiyse eğer burada aday olarak sana çok kolay bir görev düşüyor. O da görüşmeye gitmeyeceksen mesajlarda gideceğini söyleme ve sistemdeki randevu talebini kabul etme. Böylelikle hem karşındaki iş verenin vaktini almazsın hem de 24 Saatte İş’teki puanlarını düşürmezsin.


Mesajlaşma sırasında tutamayacağın sözler vermemelisin. Burası karşındaki kişiye kendini ilk tanıtacağın yer. O yüzden hitap ederken, cümlelerini kurarken özenli davranmak hem karşındaki insana saygını gösterir hem de seni diğer adaylardan ayırır.


Başvuruların ya da şirketle ilk mesajlaşma konusunda daha fazla desteğe ihtiyacın olursa bize her zaman yazabilirsin.


24 Saatte İş ekibi her zaman yanında!

29 views0 comments
bottom of page