top of page

Yazar Naz Elkorek’ten Çocuk Tiyatroları Önerileri



Çocuk tiyatroları, ilk bakışta, renkli kostümler içerisindeki oyuncuların masalsı bir dekorda bir hikayeyi sahnelediği eğlenceli bir sanat aktivitesi olarak görünüyor. Ama yapılan araştırmalar, tiyatronun çocuğa görünen bu eğlence boyutundan çok daha fazlasını kattığını anlatıyor. Bu araştırmalar, çocuk tiyatrolarının, çocuğun dünyayı algılaması ve anlamlandırmasına, yaşam deneyimi ve becerisi edinmesine, sevgi, barış ve paylaşma gibi evrensel değerleri öğrenmesine katkıda bulunduğunu belirtiyor. Ayrıca, çocuğun olaylara farklı açılardan bakabilme becerisi kazanması ve bireysel sorunlarına çözüm üretmesine de yardımcı olduğu aktarılıyor. Tiyatronun hem sanatsal ve eğlence boyutu hem de bu kazanımları düşünüldüğünde, çocukların erken yaştan itibaren tiyatroyla tanışmasının öneminin yadsınamaz olduğu görülüyor.

2 yaşından itibaren büyük bir hevesle tiyatro oyunlarına giden kızımın bu pandemi döneminde tiyatrodan uzak kalmaması için evdeyken izleyebileceği oyunlar nelerdir diye minik bir araştırma yapmıştım. Evimizde kaldığımız bugünlerde, benzer arayışta olan ailelere fikir vermesi açısından online erişime açılmış birkaç tiyatro oyununu paylaşmak istiyorum.

Miniklere keyifli seyirler diliyorum ☺


“Karlar Ülkesi” Zorlu PSM


Hans Christian Andersen’in “Karlar Kraliçesi” masalından uyarlanan oyun; Tarçın ve Gerda’nın, en yakın arkadaşları Kay’i, Karlar Ülkesi’nde yaşayan kötü kalpli Karlar Kraliçesi’nin elinden kurtarmak için çıktıkları macera dolu yolculuğu anlatıyor. Dostluğun, doğa sevgisinin ve hayal etmenin önemini aktaran oyunun süresi 53 dakika.

152 views0 comments
bottom of page