top of page

Dikkat Dikkat! Z Kuşağı İş Hayatında! Onları Mutlu Tutmak İse Ezber Bozmak Demek :)



Günümüzde X,Y kuşaklarından sonra, şimdi Z kuşağı iş hayatına atılıyor. Peki, Z kuşağının iş hayatından beklentileri neler?


Z kuşağının beklentileri kendini özgürce ifade edebileceği alt üst ilişkisinin minimum düzeyde olduğu, hiyerarşinin azaldığı bir çalışma ortamı. Z kuşağı özgürlüğüne oldukça düşkün. Sabah 9-Akşam 6 iş saatleri de onlara göre değil! Kendi tempolarını kendileri belirlemek, onlara heyecan veren işler yapmak istiyorlar ve saat baskısına bağlı kalmak istemiyorlar. Esnek bir ortamda çalışmak yüksek bir maaştan çok daha değerli onlar için. Yaptıkları işte anlam bulmak için çalışmayı tercih ediyorlar.


Z kuşağı aynı zamanda girişimci bir ruha sahip. Doğru yönlendirilip, özgürlük tanındığında motivasyonu yüksek bir nesil Z kuşağı. Kendi işletmelerine sahip olmak ve inovasyon tabanlı işler yapmak istiyorlar. Onların bu isteklerine saygı gösteren, eski çalışma alışkanlıkları ile bu beklentileri doğru harmanlayan şirketler geleceğin yeteneklerini ellerinde tutup, ekiplerinden yükselen yıldızlar yaratabilecekler.


Peki, Z kuşağı iş yaşamlarında nelere dikkat etmeli? Katı kurallar içine sokulmak istemediğinizi anlıyoruz ancak başladığınız işte sabırlı olup belli bir süre orada çalıştıktan sonra gerçekten istediğiniz konuma ulaşacağınızı düşünüyoruz.


Deneyim bu hayatın önemli bir parçası, o olmadan başarının gelme ihtimali düşük. Deneyim kazanmanın en önemli koşulu da sabırlı olmak. Her zaman olduğunu gibi başarı sabır ve işe sarılmaktan geçer. Kendinizi mutlu edecek, her yönüyle sıkı sıkı tutacağınız, benimseyeceğiniz işleri bulun ve disiplinli olun. Yaptığınız işe saygı duyup, severseniz sabretmek de kolaylaşacak.


Z kuşağı, sana güveniyoruz! Dünyayı değiştirme ve hatta daha güzel bir hale getirme sırası sizde!


6 views0 comments
bottom of page