top of page

Her ilana başvuruyorsan ne istediğini bilmiyor olabilirsin!



Sistem üzerinde iş verenlerden duyduğumuz en büyük sorun “alakasız başvurular “. Bunun temel sebebine indiğimizde ise gördük ki, iş arayanların çoğunluğu ne istediğini bilmiyor. Yeter ki iş olsun diye her yere başvuru yapıyorlar.


Bununla ilgili birkaç tavsiyemiz var!


İşsizliğin arttığı bugünlerde sana uygun olmayan iş ilanlarına başvurman senin iş bulma olasılığını arttırmayacak, inan. Aksine daha da umudunu kıracaktır.

“İş olsun da ne olursa olsun” düşüncesinden çıkmamız gerekiyor. Toplum olarak iş arama sürecinde yaptığımız en büyük sorun ihtiyaç halindeyken sağlıklı düşünememek.


Örneğin;


A2 ehliyetli kurye arayışı olan bir şirketin ilanına A2 ehliyeti olmayan bir bulaşık personeli olarak başvuruyorsan şirketin sana olumlu geri dönüş yapma ihtimali ne yazık ki çok düşük. Ve burada şirketi suçlamak, “zaten kimse dönüş yapmıyor” demek ise kaçış yolumuz.














Biz 24 Saatte İş uygulaması olarak bunu yaşamaman için sana fırsat sunuyoruz. İlanlardaki eşleşme skorlarına bakarak aslında sana şirketleri eleme şansı veriyoruz. Yüzde 60’ın altında eşleştiğin ilanlara başvuru yapmak yerine sana uygun olan (eşleşme skoru daha yüksek) ilanlara başvuru yaparsan hem kendi şansını arttırır hem de diğer başvurular arasında fark edilirsin.


















“Ama bulaşıkçı ilanı yok, ne yapayım!”


Böyle dediğini duyar gibiyiz. O zaman bir diğer tavsiyemiz; aynı sektörün içindeki diğer ilanlara bakmalısın.


Bu ne demek dersen eğer, bir restoranda bulaşıkçı deneyimin var diyelim ve aradığın gibi bir ilan bulamadın. O zaman yine yeme içme sektöründe ehliyet gibi belge gerektirmeyecek diğer pozisyonlara (komi, garson, temizlik vs.) başvurabilirsin.


Böylelikle farklı deneyimler de kazanmış olur, sonrasında daha farklı pozisyonlarda da değerlendirilme şansını arttırabilirsin!


Unutma, hepimiz bir yoldan geçiyoruz. Bu yolculukta senin için önemli olan hızlı adım atmak mı sağlam adım atmak mı? Önce bunun cevabını kendine vermelisin. Zaten sonrasında biz sana yardımcı olmak için buradayız!




11 views0 comments
bottom of page