top of page

Hizmet Sektörünün Zorluklarını Biliyoruz!

Updated: Mar 21, 2023



Hizmet sektörü müşteri memnuniyetine odaklı çalışmak zorunda olan sektörlerden biridir. Müşteri memnuniyeti ise şirketi başarıya götüren en önemli ve en zor etkendir. Zaman zaman müşterilerden gelen anlamsız talepler bu sektörün en içinden çıkılmaz parçasıdır. Haksız da olsan “müşteri her zaman haklıdır!”.


Hizmet sektörünün diğer bir zorluğu ise çalışma saatleri ve tempolarıdır. Yoğun çalışma saatleri ve bu süre zarfında karşılaştıkları problemlerin yanına fiziksel yorgunluk da eklenince personelin halini anlamaya çalışmak gerçekten büyük bir emek ister. Sosyal hayatlarının minimum dereceye düşmesini unutmamak gerekir!


İşe alım süreçlerinde de şirketler tüm bunları adaylara belirtmek zorundadır. Çünkü bu sektörde çalışırken müşteri memnuniyetini sağlamaya çalışmak bu işin en stresli parçasıdır.


Dolayısıyla stres ve kriz anlarını yönetebilen çalışan adayları bu sektörde başarıya ulaşırlar.

Stresli, yoğun çalışma saatlerinin olduğu bir iş ortamında verimi arttırmak için çabalaması gerekenler de aslında işverenlerdir. Çünkü müşteri memnuniyeti kadar personelin memnuniyeti ve işten aldığın tatmin de çok önemlidir. Maddi ve manevi motivasyon, personeli adapte edebilecek en önemli iki unsurdur.


Unutmayın, müşteri memnuniyeti kadar sizin iç memnuniyetiniz de önemlidir!

62 views0 comments
bottom of page