top of page

İlk İş Günü Yapılması Gereken 3 Şey

Updated: Mar 21, 2023


İşini 24 Saatte İş sayesinde hızlı bir şekilde buldun! Peki ilk iş günü neler yapmalısın? Nasıl bir tutum sergilemelisin? Çok mu streslisin? O zaman tüm bu sorulara arayacağımız cevaplarla sana yardımcı olalım. Sonuçta bu süreç boyunca yanında olmak için burdayız.


Öncelikle şunu belirtelim: stresli olman çok normal. Yeni bir iş, yeni bir ortam, yeni insanlar…Yenilikler bilinmezlik içerdiği için insanın içinde gerginlik yaratması kadar doğal bir durum olamaz. Şimdi sana vereceğimiz küçük tüyolar ile ilk iş gününü sorunsuz ve çok rahat atlatacaksın!


1.Erken Uyan!


İşe gideceğin ilk gün erken uyan. Bunun için bir gece önce 7-8 saat uyumana izin verecek bir saatte uyumanı öneriyoruz. Bu senin zinde olmanı ve gününü verimli geçirmeni sağlayacak. Geç kalma stresi yaşamadan vakit bir şekilde evden çıkarsan dış faktörlerin işe gidiş saatini etkilemesini engellemiş olursun.


2.Güler yüzlü Ol


Sabah uyandın, vaktinde yeni işine gittin. Şimdi yeni iş arkadaşlarınla tanışıp ortama adapte olma zamanı. Unutma bırakacağın ilk etki çok önemli ve bir tebessüm bir çok kapıyı açabilir. Dolayısıyla, güler yüzlü olmanın girdiğin ortama çok daha kolay adapte olmana çok pozitif etki edeceğini garanti ediyoruz.


3.Sorulara Hazırlıklı Olmak Gerginliği Azaltacaktır


Gelecek sorulara karşı hazırlıklı olmak için işe gitmeden önce aklında kendini nasıl ifade edeceğine dair birkaç cümle düşün. Daha önceki deneyimlerin, bu işte neler hedeflediğin, işle ilgili neleri merak ettiğine dair aklında kısa bir hazırlık yaparsan günün kolaylaşacaktır.


İlk iş gününün harika geçmesini diliyoruz!

36 views0 comments
bottom of page