top of page

İş Arayanlar için Yepyeni Bir Özellikle Karşınızdayız: “Mideo”

24 Saatte İş uygulaması olarak iş arayan adayların bu süreci nasıl daha verimli hale getirebileceklerini düşündük ve aklımıza bir fikir geldi! Bu yazımızda mideo ne işe yarar, nasıl mideo çekilir bunlardan bahsetmek istiyoruz.





Neden mideo çekmeliyim?


Mideo aslında aday ve şirket arası etkileşimi geliştirmek için çıkardığımız bir özellik. Çünkü bir mideo çektiğinizde şirketler, başvurduğunuz ya da başvurmadığınız fark etmeksizin, bunu izleyerek sizin hakkınızda daha çok bilgiye sahip oluyor. İş arama sürecinde hazırladığınız, deneyimlerinizden bahsettiğiniz, fotoğraf koyduğunuz profilleriniz sizin hakkınızda bir çok bilgi verse de 24 Saatte İş ekibi olarak biz, bu bilgileri biraz daha kanlı canlı hale getirmek istedik. Çünkü özgeçmişlerde duygulardan bahsedilmiyor ama mülakattan önce işverenlerin beklentilerimizi bilmesi iki taraf için de önemli. Ya da önceki tecrübelerinizden bahsederken kullanacağınız jest ve mimikler de şirketlerin sizi tanımalarında büyük bir rol oynuyor.

Yani özellikle ‘‘İşverenler beni biraz tanısa…’’ diyen adaylar için mideo çok kullanışlı. Sadece deneyimlerinizden bahsetmek zorunda da değilsiniz. Yeteneklerinizi göstereceğiniz mideolar da şirketlerin sizi fark etmesini kolaylaştırır. Mesela baristaysanız ve iş arıyorsanız mideonuzda kahveye sütü döküş şeklinizi bile gösterebilirsiniz!

Peki bu meşhur mideolar nasıl çekilir?

24 Saatte İş uygulamasına girdikten sonra profilinizde fotoğrafınızın altında bulunan kamera işaretine tıklayarak siz de mideolarınızı çekebilirsiniz. Ya da ilanlar sayfasının üst kısmında diğer adayların mideolarını izleyebilir, aynı şekilde siz de oradan mideo çekebilirisiniz. Bir mideoya tıkladığınızda aşağı kaydırarak yenilerini izleyebilir ve beğendiğiniz mideoları yanda bulunan parmak işaretiyle beğenebilirsiniz. Mideolar beğeni aldıkça başta görünecek.

Hadi siz de kendinizi birkaç cümleyle anlattığınız mideolar çekip beğeni toplayın, başvurunuzun görünme oranı yükselsin!




6 views0 comments
bottom of page