top of page

İş Hayatında Mutluluğunuzu Korumanın Yolları

Updated: Mar 21, 2023



İş hayatınızın hangi aşamasında olursanız olun bazı dönemlerde kendinizi enerjisi düşük, mutsuz ve keyifsiz hissedebilirsiniz. Mesai bitmek bilmez, çalışırken veriminiz düşer, iş arkadaşlarınızla iletişiminiz değişir ve tüm bunlar tabii ki özel hayatınıza da olduğu gibi yansır. Ancak dış koşulları her zaman kontrol edemeseniz de onlardan daha az etkilenmenin ve kendi huzur ve mutluluğunuzu korumanın pek çok yolu var.


  1. En stresli anlarınızda sizi sakinleştirecek bir alışkanlık edinin. Unutmayın ki zihin ve vücut birbirinden bağımsız değildir. Bu alışkanlık küçük fiziksel egzersizler veya sessiz bir köşeye geçip birkaç dakika için düzenli ve bilinçli nefes almak olabilir. Nefes alıp vermeye odaklanmanız zihninizi ayrıca sakinleştirecektir. Bu şekilde geliştireceğiniz herhangi bir alışkanlık krizleri kolay atlatmanıza yardımcı olur.

  • Sevdiğiniz insanlarla daha sık iletişime geçin. Örneğin; ciddi bir problem yaşadığınız zamanlarda bunu kendi içinizde yaşamak ve yatıştırmak için çabalamak yerine kolayca sakinleşmek için sevdiklerinizden yardım alın. Onları arayın, içinizi dökün ve hayatınıza devam edin.


  • Kendinize ayırdığınız vakti kaliteli değerlendirin. Sabah uyanır uyanmaz veya akşam işten eve geldiğinizde ne yapıyorsunuz? Yemekten sonra uyuyana kadar tek aktiviteniz televizyon seyretmek mi? Bir gününüzü gözden geçirin ve kendinize özel vakitler ayırın. Bu değerli zamanı çıkıp mahallenizde kısa yürüyüşler yaparak, kısa romanlar okuyarak, veya bambaşka bir hobi ile geçirebilirsiniz. Tek bir şartla: bittiğinde sizi azıcık da olsa daha iyi hissettirmeli.


Maddeleri çoğaltmak sizin elinizde. Nasıl hissettiğinize dikkat edin ve ruh halinizi iyileştirmek için ne yapmak gerektiğini keşfedip harekete geçin! Böyle faydalı alışkanlıkları sürdürdüğünüzde zorlu koşulların içerisinden daha kolay sıyrıldığınızı, gününüzün daha enerjik geçtiğini ve mutluluğunuzun dış faktörlerlerden etkilenmediğini fark edeceksiniz.

4 views0 comments
bottom of page