top of page

Kışın garsonluk yazın kuryelik yapıyorlar



Pandemi döneminde e-ticaret ve paket servisin artmasıyla beraber kurye ve lojistik sektörü altın çağını yaşamaya başladı.


Yeme içme sektörü ise bu durumun tam tersini yaşadı. Salgın nedeniyle alınan önlemler kapsamında kapanmalar ve kısıtlamalar yeme-içme sektörünü olumsuz etkiledi. Biri düşüşte diğeri yükselişte olan bu ıkı sektör pandeminin getirdiği değişimlerle birlikte günümüzün en çok tartışılan konusu. Bir taraf artık kalifiye eleman bulmakta zorlanırken diğeri gelen başvurulara yetişemedi. Ancak aşılamanın hızlanması, görece sektörlerin pandeminin ilk zamanlarına göre daha rahat bir nefes alması buradaki dengeleri de tekrar değiştirdi.


Adaylarla işvereni bir araya getiren uygulama 24 Saatte İş, bu değişimi inceledi, incelemelerine göre kuryelerin, kışın sert geçen hava şartları ve mesleğin bu mevsimde arz ettiği riskler dolayısıyla garsonluğu tercih ettiğini belirten 24 Saatte İş kurucu ortağı Gizem Yasa, şunları söyledi: “Uygulamamızdaki kurye deneyimli adayların başvurularını inceledik. Bahar aylarıyla beraber kurye ilanlarına olan talebin kış aylarına göre yüzde 60 daha fazla olduğunu gördük.

Yeme içme sektörünün ilanlarında ise durum tam tersi. Kış aylarında garson ilanlarına olan talep artıyor. Yani garson ilanlarını kış aylarında yüzde 45 daha fazla başvuru alıyor. Son dönemde yeme içme sektöründe ilan veren şirketler şimdilik durumdan memnun.”

2 views0 comments
bottom of page