top of page

Little Caesar’s Pizza İnsan Kaynakları Müdürü İlkin Keçeli’nin Kaleminden: “Korku Yerine Umut Ekiyor

İlkin Keçeli Kimdir?























Çalışma hayatına 1998 yılında gıda sektörünün önde gelen markasında Ekip Üyesi olarak başladı. Yaklaşık altı yıl kadar restoranda her pozisyonda görev aldı ve en son Restoran yönetici pozisyona atandı. Altı yılın sonunda Eğitim ve İşe Alım Kıdemli Uzmanı pozisyonuna atandı. Uzun yıllar Eğitim ve İşe Alım Müdür Yardımcısı, İK Kıdemli Müdür Yardımcısı olarak görevlerinde çalışan İlkin Keçeli, şuanda Little Caesars Pizza ‘ da İnsan Kaynakları Müdürü pozisyonunda görev almaktadır.


Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olan İlkin Keçeli, yüksek lisansını Marmara Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları Yönetimi alanında yaptı.


KORKU YERİNE UMUT EKİYORUM!


Küresel anlamda büyük bir krizin içindeyiz. Aslında bireysel olarak baktığımızda, şu ana kadar hayatımızda birçok krizle karşılaştık. Bütün bu krizleri bir şekilde yönettik. Elbette bunu da yöneteceğiz. Evet kabul ediyorum, belirsizliklerin çok fazla olduğu ve bu nedenle de çok korktuğumuz günler geçiriyoruz. Ancak bir şekilde bu da bitecek. Peki bittiğinde elimizde ne kalacak? İşte bunu belirleyecek olan, bu süreçte günlerimizi nasıl geçirmiş olduğumuz, nasıl kararlar aldığımız, nasıl harekete geçtiğimiz olacak.


Korku eken korku biçer…


Belirsizlikler çok fazla ve önemli bir kısmı da geleceğimizle ilgili korkulardan kaynaklanıyor, gayet de normal aslına bakarsanız. Ancak burada unutulmaması gereken, korku ekersek korku biçeriz. Hayattaki dengeler hep ektiğini biçmek üzerine kurulu. Bu dönem de bir istisna olmayacak.












Bize düşen korkularımızı bir tarafa bırakıp harekete geçme zamanı. Nasıl mı? Korkunun yerine Sevgi, Sorumluluk, Heyecan koyarak.


Bugün eyleme geçme vakti! Sevgi, Sorumluluk, Heyecan ekmeye başlayalım. Hemen buna karar verip bunun için harekete geçersek, zamanı geldiğinde ve kriz bittiğinde elimizde yeni heyecanlarımız, yeni umutlarımız, yeni fırsatlarımız olacak.


Peki ne yapmalı?


Ben neler mi yapıyorum, Gayet basit aslında, ama üzerinde düşününce o kadar da kolay olmayan ve beni ciddi anlamda zorlayan hususlar.

  • Geçmişte yaşadığım ama beni umutsuzluğa iten ne varsa uzak durmaya, (çünkü unutmadıkça hep aynı korku kaplıyor içimi)

  • Gelecekle ilgili endişelerimden kurtulmaya bunları düşünmemeye, bugünüme odaklanmaya,

  • Her gün şükretmeye (hem de gözümü açar açmaz),

  • Kendime koyduğum hedefler için çalışmaya üretmeye, sorular sormaya devam etmeye çalışıyorum. (hedefler beni yeni güne hazırlıyor, diğer olumsuzlukları unutturup onlara odağımı veriyor ve zinde kalıyorum. )











Sonuç olarak, içinde bulunduğumuz durumu her birimiz farklı şekillerde yaşıyor ve yönetiyoruz. Bunu biz planlamadık, öngörmedik, hiç hazırlık yapamadık; ama yalnız da değiliz, değilsiniz.


Korku ile hareket etmeye devam etmek yanlış kararlar almamıza ve istemediğimiz sonuçlara katlanmak zorunda kalmamıza sebep olacak. Bu nedenle yukarıda da belirttiğim gibi korkularımın yerine “umut” koyuyor, korku yerine umut ekiyorum ve tüm bu süreç bittiğinde olacaklara ve hedeflerime odaklanıyorum.

Umutla, Sevgiyle, Sağlıkla Kalın

İlkin KEÇELİ

26 views0 comments
bottom of page