top of page

Merkür Retrosunda Adaylar İş Başvurusu Yapmıyor!!!!

24 Saatte İş uygulaması olarak Merkür Retrosunun iş hayatına olan etkilerini araştırdık. Ve retro dönemlerinde şirketlerin daha az ödeme yaptığını, adayların daha az ilan görüntülediğini ve daha az başvuru yaptığını gördük!!


Yeni bir işe başlamak yanlış mı? Ya da iş arayan adaylar retro dönemlerinde normal düzenlerinden farklı olarak ne yapıyorlar?


1 Nisan’da başlayan ve 25 Nisan’a kadar gerilemeye devam edecek olan 2024 yılının ilk retrosu gelmişken retro dönemlerinden nasıl etkilendiğimizi sayılarla araştırdık. Merkür hareketleri teknolojik aletleri, para durumlarımızı ya da duygusal iniş çıkışlarımızı etkilediği kadar iş hayatımızı da etkiliyor mu?


Tüm bu soruları merak ettik ve 24 Saatte İş olarak Merkür Retrosundan ne kadar etkilendiğimizi inceledik.


Öncesinde ise Merkür retrosunu ve retronun ne kadar sürdüğünü araştırdık. Merkür retrosu, astrolojide Merkür gezegeninin dünyanın konumuna göre göreceli olarak geri hareket ettiği dönemi ifade ediyor.  Astrologlar tarafından Merkür retrosu genellikle iletişimde, seyahatlerde ve teknolojide aksaklıkların yaşandığı bir dönem olarak kabul edilir.

Merkür retro dönemleri ortalama 24 gün sürüyormuş ve bu 24 günlük süreçlerde yeni bir şeye başlamaktan kaçınılması doğru değilmiş. İlişkiler, ortaklıklar, yeni işler, yeni adımlar biraz riskliymiş.


Astrolojiye göre, Merkür retrosu sırasında başvurular veya kararlar alınabilir ancak bu süreçte dikkatli olmak ve iletişimdeki aksaklıkları göz önünde bulundurmak önemlidir. Özellikle yazılı iletişimde, anlaşmazlıklar veya yanlış anlaşılmalar yaşanabileceği için daha özenli olmak gerekebilir.


Sonuç olarak, Merkür retrosu döneminde iş başvurusu yapılabilir ancak iletişim ve teknolojideki olası sorunlar göz önünde bulundurularak dikkatli bir şekilde hareket etmek önemlidir.


Bizde iş arayan adayların retro dönemlerinde bilinçli yada bilinçsiz olarak yaptıkları hareketleri inceledik. Geçirmiş olduğumuz retro dönemlerindeki iş başvurularını ve işe alım oranlarını karşılaştırdık. 


24 Saatte İş uygulamasındaki retro döneminde olmayan 24 günlük bir periyot ile retro sürecinde olduğumuz 24 günlük periyotları karşılaştırdık.


Gelin sayılara bir bakalım.


21 Nisan - 14 Mayıs 2023 Merkür Retrosu ve 23 Ağustos - 15 Eylül 2023'teki Merkür Retrosu dönemindeki başvuru sayıları ile Merkür Retrosu olmayan 21 Mart - 13 Nisan 2023 ve 16 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasındaki 24 günlük süreçler baz aldık ve  başvuru sayılarının ortalamalarını hesapladık. Ve 24 Saatte İş uygulamasındaki iş İlanlarına gelen başvuru sayılarında Merkür Retrosunda %8 oranında bir azalma olduğunu söyleyebiliriz! 





Aynı tarihlerde açılan ilanların adaylar tarafından görüntülenmesinde ise %17 oranında bir düşüş var! 





Görüldüğü üzere iş arayan adaylar belki farkında olarak belki de farkında olmadan retrodan oldukça etkileniyor ve iş arayışlarını o dönemlerde yavaşlatıyor :) 










3 views0 comments
bottom of page