top of page

24 Saatte İş ekibinden, Sinan



Merhaba, ben Sinan Tuna. Şu anda 24 Saatte İş’te veri bilimi alanında staj yapıyorum. Aslında ben şu anda Şikago, ABD’de bulunan Northwestern Üniversitesinde ikinci sınıf öğrencisiyim. Ancak pandemi nedeniyle eğitimimi geçici olarak donduram kararı aldım. Northwestern’da matematik ve iktisat bölümlerini okuyordum. Pandemiyle beraber online eğitime geçilince, okulun ilk döneminde, farklı bir ülkeden online eğitim görmenin zorluk ve başarısızlığını deneyimledim ve dolayısıyla okulu dondurup uzun süreli bir staj bulmaya karar verdim. Sonuçta yurt dışında okumak benim ve ailem için ciddi bir fedakarlık, ve uzaktan eğitim, Amerika’da okumanın bana vereceği faydaların hepsini ortadan kaldırıp sadece zorluklarıyla bırakmıştı. Ben de bu yatırımın hakkını verebilmek için seneye devam edecek şekilde, kendimi geliştirebileceğim bir ara verdim.


Yaklaşık bir aylık bir arayışın sonunda 24 Saatte İş’e ulaştım ve Ocak ayının sonunda burada çalışmaya başladım. Burada veri bilimi ile uğraşıyorum, yani şirkettekiler benden belirli bir veri çekmemi isterse onlara yardımcı oluyorum, elimizdeki verileri kullanarak analizler yapıp sonra da sunum haline getirip sunuyorum, şirketin kullandığı platformlarında bazı modifikasyonlar yapıyorum ve de uygulamada yer alan bazı özellikleri geliştirmek üzerine bi projem var. Veri bilimi alanı dışında da başka görevlerim var: zaman zaman müşterilerle telefonda konuşuyorum, uygulama üzerinden kullanıcılara bildirimler atıyorum ve de pek çok farklı konuda birisi benden bir destek isterse o işle uğraşıyorum.

Bu staj benim hayatımda çalıştığım ilk ciddi iş, ve bu denli yoğun geçiyor olmasından çok memnunum.


Okulum bitince, iş arayışındayken kendim Excel ve Python kullanmayı öğrenmiştim, ve şu anda iki platformu da günlük işlerimde kullanıyorum. Dolayısıyla ben bu pandemi sürecinde – boş zamanlarımız nasıl olsa normal hayattaki gibi daha dolu ve eğlenceli aktivitelerle geçemiyorken – kendimize yatırım yapmamız ve hayatta kullanabileceğimiz, bize fırsatlar açabilecek beceriler edinmemiz gerektiğini gördüm.

13 views0 comments
bottom of page