top of page

Tatil bitti. Artık çalışma zamanı!



Tatil bitti. Artık çalışma zamanı!


Normalleşmeye geçiş süreci, bayram tatili derken mevsimin yarısını geride bıraktık. Ama önümüzde artık bir engel kalmadı 🙂 Şimdi çalışma zamanı. Bayram sonrası hareketliliği başladı! Biz de bunun haberini vermek istedik. İlan sayılarında bir artış olduğunu kulağına fısıldamak istiyoruz 🙂 Eğer iş arayışın varsa harekete geçmenin tam sırası. Bu hareketliliğin içinde nasıl öne çıkabilirim diyenler için yardımcı olacak birkaç sorumuz var. Hadi gel beraber bakalım.

“Ne istediğimi biliyor muyum?”

Bu soruyu belki çok kez duydun ama kendine gerçekten hiç sordun mu? Genelde basit ve klişe geldiği için önemini kaçırıyoruz. Adım atmadan önce ben ne istiyorum diye kendine sormanı rica ediyoruz. Cevabını bulmak kolay değil. O yüzden zorlandığın noktada olaya tersten yaklaşabilirsin. “Ben ne istemiyorum?”. Bu sorunun cevabı biraz daha kolay. Edindiğimiz tecrübeler, ya da bir başkasında gözlemlediklerimiz bize yol gösterebiliyor. Biraz gözlerimizi açarsak bence karar vermemiz daha kolay olacaktır.

“Önceliklerim ne?”










Para mı deneyim mi? Önceliğin para kazanmak ise ona göre seçeneklerini oluşturabilirsin. Eğer önceliğin deneyim kazanmak ise başka bir yoldan gidebilirsin. Burada tercih senin. Kararını verdikten sonra ilanlara ona göre başvurmanı öneriyoruz. Örneğin; açıklamasında asgari ücret yazan bir ilana başvurup ardından az maaş veriyor diye şikayet etmek sadece seni mutsuz edecek. O yüzden ilanların açıklamalarını dikkatlice okuyup, şirketlerle iletişime ona göre geçersen seçeneklerini daha net belirleyebilirsin.



“Profilimi yeterince doldurdum mu?“


Uygulamaya kayıt olurken kendine sorman gereken ilk soru bu. Cevabın evet doldurdum ise, iyi gidiyorsun! Eğer üşenir ve her karşına çıkan ekranda “geç” butonuna basarsan kendi kendini elediğini sana hatırlatalım. Ne kadar çok kendini tanıtırsan şansını o kadar fazla arttırıyorsun. Şirketler seni sadece bir ekranda görüyor, bunu unutma!













“Bu ilana başvuru yapıyım mı?”


Instagram’da fotoğraf mı beğeniyorsun yoksa iş ilanlarına mı başvuruyorsun?  Bunun farkına varman çok önemli. Bu konuda sana yardımcı olması için eşleşme skorunu değerlendirebilirsin. İlanı inceleyip o ilanla ne kadar uyumlu olduğunu görebilirsin. Senin önceliklerine ve deneyimlerine uyuyor mu diye kararını verdikten sonra başvuru yapman şirket gözünde seni ön plana atacak.



“Görüşmeye gitsem mi?”




















EVET! Eğer istediğin bir iş ise ve şirket seni görüşmeye çağırdıysa sakın kaçırma! Öylesine başvur ve görüşmeye gideceğini belirtip gitmezsen uygulamadaki profilin eskisi gibi çekici olmayacağını da söyleyelim. Hem yıldızın hem de puanların düşecek ve bir sonraki başvurularında şirketler seni kısa listeye bile eklemeyebilir. O yüzden üşenme ve erteleme! Eğer istemiyorsan da başvuru yapma. İnan bu senin için çok daha iyi.

Tüm bunlara dikkat edersen dikkatli ve ne istediğini bilen 5 yıldızlı bir kullanıcı olabilir, istediğin işe daha hızlı kavuşabilirsin !


Bir ihtiyacın olursa da biz buradayız!


Bize yazabilirsin😊






4 views0 comments
bottom of page