top of page
Writer's picture24 Saatte İş

Günlük Rutinlerin İş Hayatındaki Önemi




Çalışma saatleriniz dışında vaktinizi nasıl değerlendirdiğinizin farkında mısınız? Kaçta uyanıyorsunuz, uyanır uyanmaz ilk işiniz ne oluyor veya işten eve döndüğünüzde size kalan kısıtlı vakti nasıl değerlendiriyorsunuz bir düşünün. Gerçekleşirken öneminin farkında olmadığımız tüm bu rutinler aslında hem yaşam kalitenizi hem de iş hayatındaki motivasyonumuzu ve verimliliğimizi derinden etkiliyor.


Teknolojinin gelişmesi ve makinelerin gücünün artması ile artık işimiz ne olursa olsun çalışırken önceki yıllardaki gibi hareket etmiyoruz. Ulaşım şekillerinin çeşitlenmesi ve ulaşım araçlarının artması da daha az hareket ediyor oluşumuzun en belirgin ikinci özelliği. Yine de tüm bunları bahane olarak kabul etmek yerine günlük rutinlerinizi küçük adımlarla değiştirerek büyük farklar yaratabilirsiniz. İşte bu küçük adımlara bizden birkaç örnek:



1. Güne egzersiz ile başlamak


“Yataktan kalkar kalkmaz o enerjiyi nasıl bulacağım?” diye düşünebilirsiniz ancak hem kısa süreli küçük egzersizlerle başlayarak hem de düzenli yapıp alışkanlık haline getirerek o enerjiyi zamanla kendinizde bulmanız mümkün. Mahallenizde 20 dakikalık koşu veya odanızda yapacağınız esneme hareketleri o günü ve işteki verimliliğinizi olumlu etkileyecek.



2. Kahvaltı yapmak


“Ben aç uyanmıyorum ki!” dediğinizi duyar gibiyiz ama kahvaltının gününüze nasıl etki ettiğini öğrendiğinizde asla atlamayacaksınız.


Her şeyden önce yumurta ve süt ürünleri içeren kahvaltılar sizi dirençli ve güçlü tutar. En azından bunları içeren bir kahvaltı ile güne başlamak uzun saatler enerji seviyenizi yükseklerde tutar. Özellikle kalabalık ve kapalı alanlarda çalışıyorsanız bağışıklığınızı güçlendirmeniz için ekstra çaba sarfetmeniz gerekebilir. Bağışıklığı güçlü tutmanın yolu da yine önce besin değerleri yüksek bir kahvaltıdan geçiyor. Ayrıca gün içinde ihtiyacınız olan besin değerlerini vücuda sabah erken saatlerde almanın dikkati ve konsantrasyonu artırdığı bilimsel bir gerçek.



6 views0 comments

Comments


bottom of page