top of page
Writer's picture24 Saatte İş

En Etkili 7 Profil Resim Kuralları



Bir resim bin kelimeye bedelse, profesyonel fotoğrafının seninle ilgili ne dediği de önemli bir konu anlamına geliyor. 24 Saatte İş’te kullandığın profil resmin yoluna çıkan fırsatları etkileyebilir – özellikle işveren tarafıyla daha önceden tanışmadıysan, ilk intibayı bırakacak olan profilin seçim sırasında çok büyük önem taşıyor. Tüm işveren şirketler iş yerinde güvenilir, kendine güvenen ve profesyonel gözüken personeller çalıştırmak ister. Profil resminin de seninle ilgili ilk intibaya önemli bir katkı sağlayacağından, resmin bu profesyonel anlayışa uygun olmalı.



  1. Her zaman bir fotoğraf kullan.


Fotoğraf kullanmak her zaman önemli. Fotoğraf kullanarak yarattığın etki sadece profilindeki bilgilerin arkasında olan sureti göstermek değil, insanların doğru kişiyle bağlantı kurduklarını bilmelerini sağlamak için de önemli. İsim benzerlikleri konusundaki karışıklıkların önüne geçmek için de profil resmin ayrıştırıcı bir önem taşıyor. Örneğin, Esra KAYNAR adında bir çok kişi olabilir, bu yüzden fotoğraf doğru Esra KAYNAR’ı tanımlamaya yardımcı olur. Tüm bu söylediklerimizi rakamlarla desteklersek: fotoğraflı profiller, fotoğraf olmayan profil oranlarından yedi kat daha görüntüleniyor. Demek ki her zaman bir profil fotoğrafı kullanmak gerek.



2. Son zamanlarda çekilmiş olan bir fotoğrafını kullan.


Instagram çağında herkes için fotoğrafın anlamı yeniden tanımlandı ve herkes kendini en beğendiği fotoğrafı ile özdeşleştirmek istiyor. Fakat güzel görünmesinden daha önemlisi gerçek ve samimi olması, aynı zamanda profesyonelliği yansıtması. Eğer fotoğrafın sekiz ila 10 yıl önce çekildiyse, maalesef bu çok eski kalıyor. Mülakata gittiğinde, seninle tanıştıklarında resmindekinden farklı göründüğünü düşünüp şaşırırlarsa, bu durum karşı tarafta olumsuz bir etkiye sebep olabilir.



3. Fotoğraftaki tek konu sen olmalısın.


Bu profil senin profilin, o yüzden kadrajda sadece sen olmalısın. Profesyonel sebeplerle paylaştığın fotoğrafında eşin, çocuğun, arkadaşın, evcil hayvanların veya cansız objelerin kadrajda olmaması daha doğru.



4. Yüzün odakta olmalı.


Fotoğrafının arka planı biraz odak dışı olabilir, ancak yüzünün hatları görülebilir halde olmalı. Arka planda daha koyu gölgeler varsa, yüzünü gizlemediğinden emin ol.



5. Uygun profesyonel gözüken veya iş kıyafetleri giyin.


İş ortamında nasıl olman uygun ise, profil fotoğrafında da öyle olmalısınız.Uygun makyaj ve takılar taşıdığın, uygun ve makul kıyafetlerle çekilmiş profil fotoğrafları kullandığına emin ol. Sahilde yürüdüğün bir gece kulübünde eğlendiğin veya bir maraton koştuğun fotoğraflar kullanmamanı öneriyoruz.



6. Kafanın dik durduğu bir fotoğraf kullan.


Kadınlar özellikle başlarını fotoğraf çektirirken eğme eğiliminde bulunabiliyor. Ancak bu, kendilerine yeterince güvenmedikleri imajını yaratabiliyor. Kendine güvenen, yetenekli ve kendinden emin görünmen önemli bir konu.


7. Sempatik bir yüz ifadesi kullan.





Keyifli ve pozitif görünmek önemli. Yüzünde “çok ciddi” bir ifade olmaması, daha erişilebilir görünmek ve soğuk durmamak tabii ki bu durumda kritik. Fotoğraflar, canlılık ifade etmeli, üzgün, kızgın ya agresif görünmemeli.

5 views0 comments

Comments


bottom of page