top of page

Kabuk değiştiren sektörde rekabetçi kalmak



Kurucu ortaklarımızdan ekonomist Mert Yıldız, lojistik sektörünün geleceğiyle ilgili birkaç konuya dikkatinizi çekmek istiyor.


Hadi dinleyelim;










Aslında yaptığımız iş çok benzer. Bir aracılık hizmeti veriyoruz. Sizler iki üretici veya üretici ile tüketici arasında bir köprüsünüz, biz de işveren ile aday arasında bir köprüyüz.


Fakat bu köprünün iki tarafındaki oyuncuların (şirketler veya bireyler) beklentileri hızla değişiyor. Tüketici artık hız istiyor. Özellikle e-ticaretin geleneksel alış-veriş tecrübesine yakınsamaya çalıştığı günümüzde tüketici aldığı ürün için beklemek istemiyor.


Köprünün diğer ucunda üreticiler de taşıyıcısından esneklik istiyor ve bekliyor. Rekabetin her gün arttığı bir ortamda SADECE fiyat konusunda yarışmak artık sektörde büyümek için bir alternatif değil.


Rekabetçi kalabilmek için kalifiye iş gücüne ihtiyacınız olacak. Paketleme elemanınız sadece paketleme yapmamalı. Aracınızı kullanan kişi sadece şoförlük bilmemeli. Bu çalışanlar kullandığınız yazılımlara da hakim olmalı. Yeni dünyaya ayak uydurabilmeli. Genç ve enerjik olmalı.











24 Saatte İş uygulamasında lojistik firmalarının açtığı ilanlarda en çok kullanılan iki kelime nedir biliyor musunuz? “Güçlü iletişim”. Çünkü bünyemizdeki yeniye ayak uydurmak isteyen firmalar yeni dünyadaki araç kullanmanın tek başına yeterli olmadığının farkında. İşte bu yüzden artık tüm sektörün işe alım süreçleri elden geçmeli. “Bir ilan açalım, devamlı açık kalsın, başvurular yağsın, biz lazım olunca bakarız” yaklaşımı eski köyün eski adeti. Kabuk değiştiren sektörde rekabetçi kalmak istiyorsanız yeni yöntemler ve yeni bir bakış açısı gerekli. İşte, burada bir iş birlikteliğimiz olabileceğini düşünüyorum.

Eğer, elemana ihtiyacınız varsa ve yeni nesil bir platformla çalışmak isterseniz bize her zaman ulaşabilirsiniz.


Sevgiler,


Mert Yıldız

2 views0 comments
bottom of page