top of page

Müşterilerin Artsın, Kazancın Artsın ister misin?



Bir işletmenin en önem verdiği şeylerden biri tabi ki de düzenli bir kazanç elde etmesi.


Herkesin buna cevabı aynı diye düşünüyoruz. Peki bu nasıl mümkün? Bu sorunun birçok cevabı var aslında. Fakat biz bu yazıda farklı bir perspektiften olayı ele alacağız.


Çalışana değer vermenin önemi konusu üzerinde duracağız.


Kazanılan her başarı onu oluşturan halkanın zincirlerinden oluşuyor aslında. Yaptığımız her şey birbiriyle tahminimizden daha çok bağlantılı.


Nasıl mı?



Örneğin, bir cafe sahibisiniz. Sabah kahvenizi demliyorsunuz, ürünlerinizi hazırlıyorsunuz, müşterileriniz geliyor ve gününüz bir şekilde iyi, kötü geçiyor. Ertesi gün tekrar aynı güne başlıyor ve devam ediyorsunuz.


Peki bu süregelen düzenin içinde çalışanlarınız ile ne kadar iletişim kuruyorsunuz? Onlara değerli olduklarını ne kadar hissettiriyorsunuz? Bu soruyu kendinize bir sorun.


Bizim bu soruya yanıtımız çok belli; değerliler, hem de çok! Bunun farkında değilseniz farkında olmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz!


Bir müşteri gözüyle örnek vermemiz gerekirse; kahve içmeye sürekli aynı yerlere gidiyorsak bunun sebebi güler yüzlü, mutlu çalışanlar. Onlar gün içinde sizden aldıklarını bize yansıtıyorlar. Eğer çalışanlarınız ile kurduğunuz iletişim kötüyse, onlara kendilerini iyi hissettiremiyorsanız bunu bizde dolaylı yoldan hissediyoruz.


Bir işletme sahibi olarak hatırlamanız gereken önemli bir konu.


Biz müşteriler ne kadar farkında olmasak bile, hayata kısa bir mola verdiğimiz o belirli saatlerde kendimizi rahat hissettiğimiz yerlerde oturup bir kahve içmek istiyoruz. Hele ki pandemi ile birlikte hayatımıza dahil olan uzaktan çalışma döneminde siz cafe ve restoranlarda daha çok vakit geçirmeye başladık. Bu dönemde sizlerle kurduğumuz iletişimler de çok daha önem kazandı.


Dolayısı ile şunu kendinize sık sık hatırlatmayı unutmayın:


Mutlu çalışan mutlu müşteri. Mutlu müşteri devamlı müşteri demek. Bu da sizin doğrudan ya da dolaylı olarak kazancınızı etkiliyor.


Biz 24 Saatte İş ekibi olarak, bu konunun üzerinde çok duruyoruz. Yılladır hem adaylarla hem şirketlerle yaptığımız görüşmeler sonucunda bir “merhabanın” önemini daha çok anladık. Ve bunu sizlere daha sık hatırlatmak istiyoruz. Bu hem yanınızda çalışan personelleriniz hem de aday arama süreciniz de çok önemli bir konu.


Mutlu çalışan mutlu müşteri demek.😊


İlanlarınıza başvuran adaylarla bir iletişim kurmadan hatta düzgün bir iletişim kurmadan onları direkt iş görüşmesine çağırmanız adayların iş görüşmelerine gitme oranlarını ciddi bir şekilde düşüyor.


Bir merhabanın, bir gülümsemenin önemini lütfen unutmayalım. Eğer yapmıyorsak hayatımıza dahil edelim.


Bu hem sizin, hem işletmenizin hem de çalışanlarınızın huzurlu bir iş ortamına sahip olmasına yardımcı olacak. Unutmayın çalışanlar artık iş değil, iş veren seçiyor.


Huzurlu bir iş ortamına sahip olmak çalışanlar için çok önemli.


Bol gülümsemeli, iyi çalışmalar diliyoruz.😊


15 views0 comments
bottom of page