top of page
Writer's picture24 Saatte İş

Yeni adaylar için iş arama süreci taktikleri

Updated: Mar 20, 2023

İş mi arıyorsun? Peki iş arama sürecindeki en önemli şeyin ne olduğunu biliyor musun?



İş arama sürecinde profil nasıl oluşturulur?


Latince’de özgeçmiş anlamına gelen CV, herkesin bildiği üzere adaylar için iş arama sürecinin bel kemiğidir. 24 Saatte İş uygulamasında bu süreci sizin için daha da kolaylaştırdık. Uzun uzun CV oluşturmak yerine 5 dakikada profilinizi oluşturabiliyorsunuz.

Profilinizi hazırlarken bilinmesi gereken ilk şey bu yazıların kendimizi tanıtacak uzunlukta ama işverenin rahat okuyup inceleyebileceği kısalıkta olması. Çünkü yapılan araştırmalara göre işverenin özgeçmişinizi inceleme süresi sadece 7 saniye. Biz de bu sebeple ilk izleniminizi hızlandırmak istedik.

İş arayan bir aday profilini oluştururken nelere dikkat etmeli?

​​1. Temel Bilgiler: İsim-Soyisim, Adres, İletişim Bilgileri

2. İş deneyimleri

3. Eğitim

4. Yabancı Dil Bilgisi ve Yetenekler

5. Alınan eğitimler, kurslar, seminerler ve sertifikalar

Bu beş madde her profilde olması gereken öncelikli detaylar. Deneyimler ve eğitim bilgileri sonuncu en üstte olacak şekilde yazılmalı, kronolojik olarak ilerlemelidir. Deneyimlerinizden bahsederken görev tanımınızdan bahsetmek sizi bir adım öne taşıyacaktır. Sadece pozisyon yazmak işverenler için dikkat çekici bir şey değildir.

Günümüzde çoğu şirket ve işveren yabancı dili (özellikle İngilizce) zorunlu gördüğü için sahip olduğunuz yabancı dil bilgisinin seviyesini belirtmek önem teşkil etmektedir. Aldığınız eğitim, kurs gibi şeylerden bahsederken bunları CV/profiliniz dolu görünsün diye değil gerçekten başvuracağınız iş ile alakalı olduğunuzu göstermek için yazmalısınız. Ayrıca iş deneyimi olmayan ya da az olan yeni mezun adaylar, üniversite döneminde aktif rol oynadıkları kulüplerden, sosyal aktivitelerden ve staj deneyimlerinden profillerinde kesinlikle bahsetmeliler. Böylece öğrencilik hayatlarında da kariyerlerine yönelik adımlar attıkları işverenler tarafından görülecektir.

İş arayan bir aday olarak profilinizi hazırlarken anlaşılır ve yalın bir dil kullandığınızdan, imla kurallarına dikkat ettiğinizden emin olun.

Son olarak dürüst olmanız çok önemlidir. Sırf başvurduğunuz ilana uyum sağlamak için yapmadığınız bir deneyimden ya da almadığınız bir kurstan bahsetmek, doğru ortaya çıktığında sizi işverenin gözünde kötü gösterebilir.

11 views0 comments

Comentários


bottom of page