top of page

Bulması zor ama para kazandıran meslekler:

24 Saatte İş uygulamasında açılan ilanlardan doldurulması en zor olan pozisyonları inceledik. Kalifiye personel ihtiyacı günümüzde gittikçe artmaktadır. Değişen iş dinamikleri bazı mesleklerin talep görmesine ve dolayısıyla da iyi gelir elde etmesine olanak tanıyor.



Personel bulması zor ama para kazandıran mesleklerden bazıları:


Protez tırnak uzmanı:

Protez tırnak uzmanlarının popülerliği, estetik görünümün ve kişisel bakımın öneminin artması ile güzellik sektöründe önemli bir yer kazandı. Ülkemizde ve dünyada hızla büyüyen bu sektörde artık protez tırnak uzmanı bulmak inanılmayacak derecede zorlaştı. 

İstanbul’da bu pozisyonun doldurulma süresi ortalama 9 haftayı buluyor. İyi bir protez tırnak uzmanın aldığı maaş aralığı ise 35.000 TL ile 50.000 TL arasında değişmekte. 


Döner / Kebap Ustası:

Bir işletmenin döner ustası bulmakta ne kadar zorlandığını biliyor muydunuz? Bu meslek grubu neredeyse karaborsa olmuş durumda.

İstanbul’da bu pozisyonun doldurulma süresi 7 hafta. Döner ustalarının maaş beklentileri ise 40.000 TL’den başlıyor. 


Izgaracı:

Yeme içme sektöründe işe alım süresi en uzun olan ver yerleştirmesi güç olan pozisyonlardan bir diğeri de ızgara ustaları. Bu kişiler aşçı veya şef olabiliyor ve özellikle ızgara üzerinde pişirme konusunda uzmanlaşması gerekiyor. 

Şu an İstanbul’da bu pozisyonun doldurulmas süresi 6 hafta. Izgara ustalarının maaş beklentileri ise ortalama 34.000 TL. 


Bulaşıkçı:

Bir restoranın dışarıdan gözükmeyen ama en önemli parçalarından biri olan bulaşıkçılar senelerdir yeme içme sektöründe bulması en zor meslek grubu olarak birinci sırayı korumaya devam ediyor. Fiziksel iş gücü ve yoğunluk sebebi ile adayların çok fazla tercih etmemeye başlaması da bunun sebeplerinden biri. 

İstanbul’da bir işletmenin bulaşıkçı pozisyonunu doldurması 5 hafta. Bulaşık personellerinin maaş beklentilerini ise ortalama 29.000 TL




Elektrik Ustası:

Ciddi bir beceri ve bilgi gerektirmesi nedeniyle ve artık genç neslin bu mesleğe merak duymaması nedeniyle nitelikli elektrik ustası bulmak ve onları uzun vadeli olarak işte tutmak artık çok zorlaştı. 

Şu an İstanbul’da bir elektrik ustasının işe yerleştirilme süresi 7 hafta. Maaş beklentileri ise ortalama 37.000 TL. 


Bunun tam tersi senaryolara bakalım. Hem para kazandıran hem de bulması daha kolay olan meslek gruplarından bazıları:


Depo Personeli:

Lojistik sektörünün en çok aranan pozisyonlarından olan depo personeli depodaki ürünlerin sayımı, paketlenmesi, düzeninden sorumludur. Genelde çok fazla nitelik beklenmemesinden dolayı adayların tercih ettiği bir meslek. 

İstanbul’da bir depo personeli pozisyonunun doldurulma süresi 24 saat. Depo personeli pozisyonda iş arayan adayların maaş beklentileri ise 24.000 TL. 


Satış Danışmanı:

Perakende sektöründe bir mağazada çalışan ve müşterilere ürünler hakkında bilgi veren, satış yapmaya yönlendiren ve müşteri memnuniyetini sağlayan bir pozisyon olan satış danışmanı da adaylar tarafından tercih edilen bir meslek. 

Mağazanın türüne ve büyüklüğüne göre beklentiler ve maaşlar değişkenlik gösterse de ortalama maaş aralığı 21.500 TL. 

Şu an İstanbul’da bu pozisyonun doldurulma süresi 48 saat. 


Çağrı Merkezi Personeli:

Masa başı bir iş olmasından dolayı çok tercih edilen bir meslek grubu. Çağrı merkezi personelleri genellikle telefon, e-posta, mesaj veya diğer iletişim kanalları aracılığıyla gelen müşteri sorularını yanıtlayan ve müşteri hizmetleri sağlayan kişilerdir.

İstanbul’da bu pozisyonun doldurulma süresi 3 gün. Maaş beklentileri ise ortalama 23.000 TL. 


Sekreter:

Yine masa başı bir iş olmasından dolayı tercih edilen meslek gruplarından biri de sekreterlik. İş yükü şirketin büyüklüğüne ve kapsamına göre değişkenlik gösterse de genel olarak ofis yönetimi ve işlerin düzenlenmesi ile ilgili geniş kapsamlı görevleri içerir. 

İstanbul’da bu pozisyonun doldurulma süresi 24 saat. Maaş beklentileri ise ortalama 21.000 TL. 


Özel Şoför:

Belirli bir birey veya aile için özel olarak çalışacak şoför ilanları oldukça revaçta. Genelde bu pozisyonda personel arayan kişiler deneyim ve referans istemekte. Ona rağmen İstanbul’da bu pozisyonun doldurulma süresi 24 saat.

Maaş beklentileri ise ortalama 32.000 TL. 


















12 views0 comments
bottom of page