top of page

“Home Office” Düzeninde Neler Yapılmalı?

Updated: Mar 23, 2023

Tüm dünya corona virüsü sebebiyle zor günler geçiriyor. Bu dönemde herkesin evinde kalması en doğru karar.

Peki, bu süreçte uzaktan çalışma mümkün mü? Buna nasıl adapte olacağız?

“Home Office” uygulamasına geçmeyi çoğunuzla aynı anda deneyimliyoruz. Bu süreçte verimliliği arttırma konusunda birkaç ipucu vermek istedik.






  • Erken Uyan!


Yapılan en büyük hatalardan biri evde olduğun için geç saatte uyanman. Bunu yaşamama adına normal mesai saatinden 1 saat önce uyanmanı tavsiye ediyoruz. Mis gibi bir kahve kokusu ve güzel bir kahvaltıyla güne başlayabilirsin. Hem bu sırada gündemi de takip edebilirsin.



  • Hareket Et!


Uyandıktan sonra vücudunu da uyandırman gerekiyor. O yüzden kahvaltıya geçmeden önce birkaç esneme hareketi ya da yoga yapabilirsin. İnan bu hareketler seni güne hazırlayacak!







  • Pijamalarını Çıkar!


Sakın ama sakın evdesin diye pijamalarınla dolaşma. Vücut pijama giyildiğinde otomatik olarak uyku haline geçiyor. O yüzden pijamalarını odanda bırak ve üstüne rahat bir şeyler giy.






  • Çalışma Alanı Yarat!


“Ben yatakta da çalışabiliyorum” cümlesi ile sadece kendini kandırırsın. Kendine masanın üzerinde bir çalışma alanı yarat. Birkaç kalem, kullandığın defterler belki bir çiçek. İçeceğin bir kahve ya da çay bardağını da masaya yerleştir. Dikkatini dağıtacak hiçbir şeyi masanda tutma.





  • Mola Ver!




Bir anda çalışmaya dalıp hareket etmeyi ihmal etme. Gerekirse alarm kur, biraz kalk hareket et. Kafanı dağıt sonra tekrar masa başına geç.







  • Evde Olmanın Avantajını Kullan!


Birden fazla işi bir arada yapmak eğer senin dikkatini dağıtıyorsa bu maddeyi okumadan geçebilirsin. Ama aynı anda ev işlerini düzene sokmak seni gün sonunda çok rahatlatacak. Çalışırken verdiğin bir molada bulaşıklarını yıkayabilir, yemeğini yapabilir, çamaşırlarını asabilirsin. Gün sonunda işlerin ile beraber tüm ev işlerinin de bitmiş

olması seni çok şaşırtacak. Zamanı verimli kullan.



  • Beslenmene Dikkat Et!



Yeme içmene bu süreçte normalinden daha fazla dikkat etmelisin. Sürekli oturduğun ve ağzına bir şeyler attığın bir düzen gün sonunda senin verimi düşürür. Bu yüzden kendine sağlıklı ve düzenli bir beslenme listesi hazırla ve ona uy!








  • Bırak Arkada Müzik Çalsın!


Zaten alışılmışın dışında bir süreçtesin. Ruhuna iyi gelebilecek şeyler bu dönemde çok önemli. O yüzden Spotify ya da Youtube kanallarında dikkatini dağıtmayacak ama sana ve kulağına güzel gelecek müzikleri açmayı ihmal etme!




Sağlıcakla Kal!


24 Saatte İş Ekibi

33 views0 comments
bottom of page