top of page

Terfi Almak İçin 5 İpucu


Terfi Almak İçin Değil İşini İyi Yapmak İçin Çalış Bir terfi almaya çalışırken insanların yaptıkları en büyük hata, hak ettiklerini varsaymak. Bir terfi alma hakkına sahip olduğunu düşünen tavır, hak edilmiş olsa bile, asla işe yaramayacaktır. Bir sadece sözde kalan ve aksiyona dökülmeyen hareketler, sözleri destekleyecek herhangi bir madde olmaksızın kimseyi ikna etmeyecektir. Terfi alma hakkını kazanma tavrı, onu almak için ne yapman gerektiğine odaklanmak yerine sadece terfi edilmeye odaklanmana neden olabilir. Bu kadar iyi olduğunu düşündüğünde, bir terfi alacağından şüphen olmasa da, muhtemelen o pozisyonu almak için sana verilen geri bildirimleri görmezden gelebilirsin.


Ekstra Mesafeyi Kat Et Ekstradan mesai yapanlar, sorulmadan ek sorumluluk üstlenenler ve proje ihtiyaçlarını karşılayanlar fark edilir. Hedefindeki iş pozisyonunun sorumluluklarının bir kısmını terfi edilmeden önce yapmaya başlayabilirsin.

Terfi İstiyorsan Bunu Dile Getir!

Terfi edilmek istiyorsan, yöneticinin de bunu bildiğinden emin ol. İşi almak için ne yapman gerektiğini sor ve sonra bunları yapmaya başla. Bu sefer bu rolü alamıyor olsan bile, gelecekteki fırsatlar için farkındalık yaratacaksın.



Kendini İfade Etmekten Korkma

İşinde başarmış olduğun tüm olumlu şeyleri yöneticine hatırlat. Ama bunu belli bir düzeyde yap! Patronunun senin ne kadar değerli olduğunu her saniye dile getirmesini bekleme. Yeri geldiğinde neyi, niye yaptığınla ilgili ayrıntıları paylaşırsan ve bilinçli tercihlerle doğru adımlar attığını ifade edebilirsen sana olan güven artacak. Unutma, güven her kapıyı açar.

17 views0 comments
bottom of page